Smartphones maken je minder intelligent

De recente technologische evoluties van smartphones en het gebruik van de toestellen doen mensen minder onthouden. Hierdoor richten we ons sneller naar het internet voor antwoorden. 
door
Xavier
Leestijd 1 min.

De cognitieve vaardigheden van mensen zouden tot hun 33ste toenemen. Dat wil zeggen dat je tot je 33ste steeds meer kan onthouden. Daarna is er een korte afname van die vaardigheden merkbaar. De verklaring hiervoor is dat een persoon op die leeftijd niet meer gestimuleerd wordt om bij te leren.

Bovendien zijn er rondom ons tal van hulpmiddelen aanwezig zijn, die je ervan weerhouden om zelf iets te leren. Tegenwoordig maken ook meer en meer jongeren gebruik van die hulpmiddelen, zoals de rekenmachine op je smartphone.

Herhaling is essentieel

Toch blijven mensen bepaalde, schijnbaar willekeurige gegevens zonder moeite onthouden, zoals je PIN-code of de naam van je allereerste lief. Dat is omdat je die dingen belangrijk vindt en er dus regelmatig aan terugdenkt. Als je iets wilt onthouden, dan moet je het herhalen en als iets je wil bewaren, zoals je geheugen, dan moet je het regelmatig gebruiken.

Foto Pixabay