Sluitingsprijs Oostmalle - Kevin Pauwels sluit carrière in stijl af

Sluitingsprijs Oostmalle - Kevin Pauwels sluit carrière in stijl af

Iedereen gunde Kevin Pauwels de zege. Die allerlaatste overwinning uit zijn loopbaan, die hij onder andere kleurde als wereldkampioen bij de junioren en beloften, heeft hij evenwel niet cadeau gekregen. Pauwels moest knokken om zijn voorsprong te behouden, nadat hij wegreed van Toon Aerts, toen die ten val was gekomen net voor het ingaan van de slotronde. Pauwels boekte in Oostmalle zijn derde zege van zijn slotseizoen.

"Mijn laatste wedstrijd winnen. Het is een droom. Ik snap het zelf eigenlijk nog niet goed maar het is wel zo", reageerde de 34-jarige renner van Marlux-Bingoal. "Alles lukte. Ik had een fantastische start en kon als tweede het veld in. Ik ben dan steeds blijven doortrekken. Ik wist dat ik de zege niet zomaar ging krijgen. Ik heb er echt hard voor moeten knokken. Uiteindelijk geraakten we met drie man weg. Toon Aerts maakte in de voorlaatste ronde een foutje en zo kwam ik alleen op kop. Ik heb dan echt alles gegeven."

Misschien stopt Pauwels wel een seizoen te vroeg. "Ik heb die beslissing eerder genomen en kom daar niet meer op terug. Het is mooi geweest. Ik had totaal niet verwacht dat ik nog ooit zou kunnen winnen. Lukt dat dan in je allerlaatste cross, dan moet je dat koesteren en dat ga ik ook doen."

Na de cross werd Pauwels nog uitgebreid gevierd en mocht hij op het podium onder luid applaus zijn fiets aan de haak hangen.

.

bron: Belga