Slotrit voor Bauhaus, eindwinst voor Valgren

door
Belga
Leestijd 1 min.

Phil Bauhaus heeft zondag de slotrit van de Ronde van Denemarken (2.BC) gewonnen. De Duitser van Bora-Argon18 was in een massasprint sneller dan Moreno Hofland (LottoNL-Jumbo) en Daniele Bennati (Tinkoff). De eindzege van Michael Valgren (Tinkoff) kwam niet meer in gevaar. De laatste etappe was op papier voer voor de sprinters. Maar dat weerhield zeven renners niet om op avontuur te trekken. De Nederlanders Lars Boom (Astana), Brian Van Goethem (Roompot) en Tom Leezer (LottoNL-Jumbo) kregen het gezelschap van de Denen Jonas Rasmussen (ColoQuick) en Rasmus Guldhammer (Stölting), de Italiaan Alessandro Tonelli (Bardiani) en de Belg Aimé De Gendt (Topsport Vlaanderen-Baloise).

De sprintersploegen in het peloton namen geen enkel risico en lieten de voorsprong steeds schommelen rond de minuut. In de slotkilometers werden de vluchters dan ook gegrepen. In de daaropvolgende massasprint was Bauhaus nipt sneller dan Hofland en Bennati. Roy Jans (Wanty-Groupe Gobert) werd vierde en eerste Belg.

Eindwinnaar Michael Valgren werd op de slotdag niet meer bedreigd. De 24-jarige Deen, die eerder dit seizoen nog tweede werd in de Amstel Gold Race, greep de macht in de derde etappe en hield zaterdag goed stand in de tijdrit. Zijn landgenoot Magnus Cort Nielsen werd in de eindstand tweede op 10 seconden. Mads Würtz maakte het Deens feestje compleet met een derde plaats. Eerste Belg in het klassement is Gijs Van Hoecke (Topsport Vlaanderen-Baloise) op een zesde plaats.

bron: Belga