Slimme panda faket zwangerschap

Slimme panda faket zwangerschap

De verzorgers van Yuan Yuan in de Taipei Zoo in Taiwan waren door het dolle heen toen ze vermoedden dat de panda zwanger was. Zo had ze geen zin meer om te eten en werd haar buik wat dikker. Het bleef enkel bij een vermoeden, want in een vroeg stadium zijn zwangerschappen bij panda's moeilijk vast te stellen.

Omdat een geboorte bij dit uitstervende ras zo uitzonderlijk is, werd Yuan Yuan meteen overgebracht naar een nieuwe accommodatie met een kamer met airconditioning, waar er voortdurend verzorgers in de buurt zijn en ze kan smullen van een buffet van bamboe, fruit en brood.

Yuan Yuan met haar eerste baby in 2013

Na een maand besloten de verzorgers toch testen uit te voeren, en zo ontdekten ze dat Yuan Yuan helemaal niet zwanger was.

Onderzoekers die van China overvlogen stelden dat ze de zwangerschap fakete omdat ze wist dat ze op die manier tijdens de hete zomermaanden in de koele ruimte kon verblijven.

Het is niet de eerste keer dat een panda doet alsof ze zwanger is. In augustus vorig jaar deed de zesjarige Ai Hin van het Chengdu Giant Panda Breeding Research Center in China het haar al eens voor. Volgens de experten van het centrum merken slimme panda's op dat toekomstige moeders een betere behandeling krijgen en willen ze ook van die voordelen kunnen genieten.