Slimme oven maakt eten zonder jouw hulp en neemt er zelfs een foto van

Slimme oven maakt eten zonder jouw hulp en neemt er zelfs een foto van

De oven die 'June' wordt genoemd herkent voedsel en gebruikt speciale elementen om je eten sneller op te warmen dan een gewone oven. Zo vind je binnenin het apparaat een HD-camera en een weegschaal die het voedsel scannen en de perfecte bereidingsmethode en -tijd instellen.

De oven werd ontwikkeld door een Amerikaanse startup. "Hij is efficiënter dan je gewone oven, preciezer dan je broodrooster en veel intelligenter dan de twee samen", stelt het bedrijf. Zo kan hij onder andere spruitjes, zalm, pizza en spek herkennen.

Bij de werking hoort ook een app. De oven raakt ermee verbonden via een wifi-signaal. Via de app kan je gerechten opzoeken of uitzoeken wat te doen met de ingrediënten die je in huis hebt. "Je kan bestaande gerechten ook aanpassen, ingrediënten vervangen en je eigen recept uitschrijven om het dan achteraf te delen met verschillende koks." En uiteraard kan de oven er ook mee bediend worden.

Voor een 1.500 Amerikaanse Dollar of 1.333 euro kan de oven al gekocht worden in voorverkoop. Wanneer het effectief verkrijgbaar zal zijn, dan zal het toestel dubbel zoveel kosten. Met deze prijs, wil het bedrijf voornamelijk mensen aanspreken die heel erg geïnteresseerd zijn in koken en veel over hebben voor deze passie.