Slim bed lost snurkprobleem op

De Balluga is een nieuw slim bed dat slechte slapers moet helpen relaxen, en nog beter, stoppen met snurken. Het bed is nog in ontwikkeling en haalt momenteel geld op via de crowfundingsite Kickstarter.
door
Charlotte
Leestijd 1 min.

Volgens de fabrikant is het Balluga-bed in staat om automatisch te detecteren wanneer iemand snurkt tijdens het slapen. Om dat gesnurk tegen te gaan, worden er luchtkussens ter hoogte van het hoofd opgeblazen. Zo komt het hoofd van de snurker hoger te liggen.

Ook meet de Balluga de slaapkwaliteit, die kan worden gesynchroniseerd met een aparte smartphoneapp. Via diezelfde app kunnen gebruikers ook de kleuren instellen van de lampen, die automatisch aan- en uitgaan.

Verder is het slim bed voorzien van afzonderlijk werkende verwarmings- en verkoelingselementen, zodat twee personen op dezelfde matras allebei een andere temperatuur kunnen kiezen. Bovendien past het bed de hardheid van het matras zelf aan door middel van luchtdruk. Als kers op de taart is het bed ook uitgerust met trillende massagepunten.