"Slechts één op vijf besmette personen gecontacteerd door contact tracer"

"Slechts één op vijf besmette personen gecontacteerd door contact tracer"

In de tiende week van de Grote Coronastudie, polsten wetenschappers van de UAntwerpen, UHasselt, KU Leuven en de ULB onder meer naar het systeem van contactopsporing. Iedereen die een besmetting met het coronavirus opliep, zou telefoon moeten krijgen om zo de persoonlijke contacten efficiënt in kaart te kunnen brengen. Dat systeem staat duidelijk nog niet op punt: slechts een op vijf van de respondenten die aangaven dat ze bevestigd waren met COVID-19, belde al met een contact tracer.

Mondmaskers

Daarnaast werd aan de deelnemers gevraagd naar het gebruik van mondmaskers. Precies 77% vindt dat winkelpersoneel een masker moet dragen, 57% vindt dat nodig voor klanten. Wat betreft het gebruik op school valt op dat zes op de tien leerlingen verplicht mondmaskergebruik willen, tegenover vier op de tien minderjarigen.

Aan de tiende golf deden 70.000 Belgen mee. Vandaag kan iedereen deelnemen aan de elfde editie, waarin kinderen opnieuw een centrale rol krijgen. Ouders krijgen vragen over kinderen tussen 6 en 12 jaar voorgeschoteld, en kinderen uit die leeftijdscategorie kunnen ook zelf een vereenvoudigde versie van de enquête invullen.

Meest gelezen
 1. ellathumb

  Ella Leyers poseert in corrigerend ondergoed: «Ik ben er zeker van dat alle mannen fan gaan zijn» (foto)

 2. rodanyathumb

  Zwangere ‘Temptation’-Rodanya ongerust over haar grote buik: «Verschrikkelijk zwaar!» (foto)

 3. samantha-gades-k95uqdEe8R4-unsplash

  Buurman vraagt vrouw om te stoppen met workouts in de tuin: «Het klinkt te erotisch»

 4. blindthumb

  Dit zijn de 8 vrijgezellen die het ‘Blind Getrouwd’-avontuur aangaan

 5. Lake vyrnwy

  WOW. Droogte legt volledig 19e-eeuws dorp bloot in Wales (foto’s)