Slechte prestaties op het veld 'bestraft' met verblijf in luxehotel

Slechte prestaties op het veld 'bestraft' met verblijf in luxehotel

Het gaat niet goed met de Engelse voetbalploeg Leyton Orient. Vorig seizoen zakte de ploeg naar de vierde divisie, waar het de eerste vijf wedstrijden won. In de volgende twaalf wedstrijden won Leyton slechts twee keer. Na het verlies tegen het kleine Hartlepool afgelopen weekend trok de voorzitter aan de alarmbel.

De achttien spelers en zes leden van de technische staf moeten deze week in het Marriot Hotel in Waltham Abbey, zo'n vijf minuten rijden van het trainingsveld, verblijven. In hun vrije tijd mogen de spelers hun gezinnen bezoeken, maar eten en slapen moet in het hotel. Voorzitter Francesco Becchetti hoopt zo de groepsbanden te versterken. Het team weet niet wanneer het naar huis mag keren, al schatten ze dat hun 'isolatie' eindigt na de thuiswedstrijd op zaterdag.

"Als we vier of vijf nul winnen, vraagt de voorzitter waarschijnlijk of we hier komen wonen", grapt manager Ian Hendon aan The Daily Mail. "We proberen echter niets te verbergen. De eigenaar heeft zich al aan verschillende teams gewaagd en zei dat het soms goed doet om samen tijd door te brengen. Het zou de groepssfeer moeten bevorderen, dus waarom niet. Ik zou de rekening echter niet willen betalen", aldus Hendon.