Slecht nieuws voor de fans van 'Chateau Meiland'

Slecht nieuws voor de fans van 'Chateau Meiland'

Martien Meiland werd bekend in 2007 door het Nederlandse programma 'Ik Vertrek', waarbij Nederlanders naar het buitenland trekken. Meiland viel op door zijn kleurrijke uitspraken en liefde voor wijn en hij en zijn familie kregen een eigen realityshow: 'Chateau Meiland'. Die reeks toonde het reilen en zeilen van de bed & breakfast van Meiland.

Nu keert het bekende Nederlandse gezin dus terug naar hun thuisland, aldus RTL Boulevard. Eind januari was al bekend dat het kasteel, dat de Meilandjes zelf hebben opgeknapt, te koop stond. "We gaan verhuizen, maar niet hier in Frankrijk. We gaan terug naar Nederland", vertelt de moeder des huizes Erica.

Derde seizoen

Betekent dit dat alle vakanties gecanceld zijn? Zeker niet. De familie zal het vakantieseizoen van dit jaar nog afmaken op het landgoed en wil nog een aantal verbouwingen volbrengen voor ze het sprookjesachtige Franse heuvellandschap inwisselen voor de ietwat plattere Nederlandse variant.

Een vakantie naar Chateau Marillaux is na dit jaar overigens nog steeds mogelijk, maar dan vermoedelijk niet met de familie Meiland als uitbater. Toch hoeven de fans van de televisiereeks nog geen afscheid te nemen. Het derde seizoen van Chateau Meiland begint volgende maand, maar het zou weleens het laatste kunnen zijn.