Slapen naast een vulkaan

Terwijl het kinderspelletje ‘de grond is lava' bij ons een heuse comeback maakt, kan je deze uitspraak bij het zogenaamde Phoenix House letterlijk nemen. Dit kleine huisje staat aan de voet van een vulkaan.
door
Liesbeth
Leestijd 1 min.

Reizigers die in Phoenix House willen slapen, moeten een reisje boeken naar Kilauea in Hawaï. Pittig detail: dit gevaarte is een van de grootste actieve vulkanen ter wereld. Sinds 1983 is de vulkaan maar liefst 66 keer uitgebarsten.

Foto Airbnb

Volgens Jade, de eigenaar van het huisje, kan je vanachter de ramen zelfs lava in de zee zien stromen. "Het is de perfecte plaats voor reizigers die willen onthaasten en op zoek zijn naar bezinning", aldus Jade.

Rondleiding en yogales

Het stekje, dat ontworpen is door architecten van ArtisTrees, is amper 40 vierkante meter groot, maar heeft een kleine keuken, slaapkamer, woonkamer en badkamer, inclusief electriciteit en wifi. Globetrotters die nog iets anders willen doen dan staren naar de vulkaan, kunnen een yogales volgen bij Jade of zich laten rondleiden in de omgeving.

Waaghalzen die graag eens vlakbij een vulkaan overnachten, kunnen het huisje huren via Airbnb. Voor één nacht moet je 102 euro neertellen.