Slapen met mascara op kan leiden tot blindheid

Slapen met mascara op kan leiden tot blindheid

Denk in de toekomst toch maar twee keer na voor je beslist om je make-up erop te laten in ruil voor twee minuutjes extra slaap. Volgens Alexis Granite, dermatologe voor het huidverzorgingsmerk Kiehls, is het cruciaal om je make-up er 's avonds af te halen. "Elk product dat 's nachts op je huid blijft, kan je poriën verstoppen, irritatie veroorzaken en tot ontstekingen leiden. Rond je ogen kan dat ervoor zorgen dat je wimpers uitvallen", vertelt ze aan The Sun.

Opgehoopte mascara

Tijdens je slaap schuurt je gezicht over je kussen en dat zorgt ervoor dat alles gaat ophopen. Vorig jaar nog kwam er een 50-jarige Australische vrouw in het nieuws nadat een oogarts 25 jaar aan opgehoopte mascara ontdekte onder haar oogleden. Dat zorgde niet alleen voor pijn, maar haar ogen werden ook onherstelbaar beschadigd. Het valt niet uit te sluiten dat de vrouw hierdoor blind zou worden, al zou dat uitzonderlijk zijn.

Om je ogen zo min mogelijk te beschadigen, is een goede reiniger essentieel. Combineer die met zachte (herbruikbare) wattenschijfjes en je haalt je oogmake-up er zo af. Sleep jezelf volgende keer dus gewoon uit bed om alsnog je make-up eraf te halen - je ogen zijn het waard.