Slapeloze nacht gehad? Vijf tips om de volgende dag te overleven

Slapeloze nacht gehad? Vijf tips om de volgende dag te overleven

1. Cafeïne mag, maar met mate

https://giphy.com/embed/13USqh5fJ2XnIk

Na een korte nacht zijn veel mensen geneigd om een grote kop koffie te drinken. Dat kan inderdaad voor een deugddoende cafeïneboost zorgen, maar overdrijf niet. "Na de middag laat je het zwarte goud beter links staan, want anders val je 's avonds opnieuw moeilijk in slaap", legt slaapexpert Maryanne Taylor uit aan Metro.co.uk.

2. Start de dag met een ontbijt

https://giphy.com/embed/l41Yh4Irp836WJ6nu

Net zoals een motor benzine nodig heeft om op gang te komen, snakt je lichaam 's ochtends naar een evenwichtig ontbijt. Kies voor een maaltijd met veel granen, proteïnen en fruit. "Eet doorheen de dag ook gezonde snacks en drink veel water", raadt Taylor aan.

3. Schep een luchtje

https://giphy.com/embed/PxrMCMenTR2Y8

Zonneschijn doet wonderen voor je humeur én hoe meer licht je ziet, des te wakkerder je wordt. Als je bovendien een hele dag achter de computer zit, verdienen je ogen af en toe wat rust.

4. Duik niet meteen in bed als je thuiskomt

https://giphy.com/embed/dWmXB8yN4QlzO

Hoe verleidelijk het ook is: kruip niet té vroeg in bed. "Probeer op hetzelfde uur als normaal te gaan slapen", benadrukt de Britse expert. "Dat helpt om je slaapritme te herstellen."

5. Leg alles al klaar voor de volgende dag

https://giphy.com/embed/3ofT5xKsoPtguhIZeU

"Kies je kledij uit en bereid je lunch", zegt Taylor. Zo ben je klaar voor de volgende dag en kan je met een goed gevoel onder de wol kruipen.