Slakken schieten liefdespijlen af

Slakken schieten liefdespijlen af

Dat slakken tweeslachtig zijn, dat wist je waarschijnlijk al. Maar wist je al dat een slak maar twee taken heeft in haar leven? Ze is constant op zoek naar eten én een partner om mee te paren.

Wanneer twee slakken elkaar eindelijk ontmoeten, voeren ze eerst een parendansje op om de andere slak aan te trekken. Ze cirkelen rond elkaar en voelen met hun tentakels. Wat een slak zeer belangrijk vindt bij de zoektocht naar een ideale vrijpartner, is de lichaamsbouw. Hoe dikker, hoe liever.

De volgende stap is het afschieten van de liefdespijlen, en dit mag je letterlijk interpreteren. De pijlen bestaan uit een structuur van calciumcarbonaat. Wanneer een slak haar mogelijke partner heeft goedgekeurd, zal ze haar pijlen proberen te steken in de opening van de andere slak. De partner doet hetzelfde.

Wanneer de pijlen afgevuurd zijn, kunnen de slakken pas aan de daad beginnen. De twee slakken duwen met hun genitale delen tegen elkaar en zo komt er een sperma vrij wat beide slakken kan bevruchten. Het hele liefdespel kan zo'n zes uur duren. Wanneer ze klaar zijn, gaan de slakken opnieuw op zoek naar een ander partner. Over liefde gesproken...