Slagroomtekort dreigt in de Verenigde Staten

Het toefje slagroom op het dessert is dit najaar in gevaar in de Verenigde Staten. Het tekort is het onwaarschijnlijke gevolg van een dodelijke ontploffing in een gasfabriek in augustus.
door
Kevin
Leestijd 1 min.

Om de lekkernij uit de spuitbus te stuwen, gebruiken de meeste producent lachgas. Maar in augustus is lachgasfabriek Airgas ontploft in de Amerikaanse staat Florida. Daarbij kwam één medewerker om het leven. Met de feestdagen in het vooruitzicht, laat de explosie zich nu ook voelen bij producenten van spuitroom.

"Het ligt in de winkels, maar we raden mensen aan om hun slagroom zo snel mogelijk aan te kopen. Als de gebruikelijke hoeveelheden over de toonbank vliegen, vrezen we een tekort tijdens de eindejaarsperiode", verklaart Lanie Friedman van de Amerikaanse slagroomproducent Conagra Brands aan Chicago Tribune.

Bijna een half jaar na de catastrofale ontploffing heeft Airgas opnieuw een voorraad lachgas kunnen aanleggen. De medische sector gebruikt het gas ook en krijgt logischerwijs voorrang op voedselproducenten. Het ziet er dus naar uit dat Amerikaanse lekkerbekken zelf de handen uit de mouwen moeten steken voor een toefje slagroom.