Slager probeert haar werknemers te koppelen via Facebook

Slager probeert haar werknemers te koppelen via Facebook

De 21-jarige slagers Delphine Dekeyzer en Brecht Carrebrouck zijn al jaren collega's en onafscheidelijk. "Ze zijn perfect voor elkaar, alleen weten ze het zelf nog niet", zegt Lore Huyghebaert, de bazin van de Brugse slagerij Maertens. Daar wou de vrouw wat aan veranderen. Ze startte een Facebookpagina en bij 10.000 likes moeten de twee vrienden gaan samenwonen voor een maand.

Delphine en Brecht kennen elkaar al van op school, en nu werken ze al drie jaar samen. "We doen eigenlijk alles samen, maar we zijn geen koppel. Op papier zouden wij het perfecte koppel zijn, maar ik ben voorlopig niet verliefd", zegt Delphine aan Het Nieuwsblad. Brecht daarentegen verbergt niet dat hij Delphine eigenlijk wel ziet zitten. "Maar zij hield altijd de boot af en dus heb ik me daarbij neergelegd. Ik wil haar graag als vriendin behouden."

Het ziet ernaar uit dat hun bazin de weddenschap heeft gewonnen, de pagina heeft al 10.273 likes gekregen. De twee jongeren zullen dus een maand moeten gaan samenwonen. "Dat wordt geen evidentie, want we wonen nog allebei thuis", klinkt het.