Slachtoffers van aanslag in Luik, Eden Hazard en Cécile de France gehuldigd

Slachtoffers van aanslag in Luik, Eden Hazard en Cécile de France gehuldigd

De slachtoffers van de aanslag in Luik (met een postume titel), voetballer Eden Hazard en actrice Cécile de France zijn vandaag gekroond met een Waalse verdienste. Die eretekens worden sinds 2011 jaarlijks uitgereikt door de Waalse regering. De politieagenten Soraya Belkacemi en Lucile Garcia en de jonge student Cyril Vangriecken, kregen het ereteken postuum voor hun heldendaad bij de schietpartij in Luik op 29 mei.

Rode Duivel Eden Hazard, die niet aanwezig kon zijn op de uitreiking, kreeg lof voor zijn "snelle opmars van AFC Tubize naar de Engelse club Chelsea", maar ook als "Waalse trots" voor zijn uitstekende prestatie bij de nationale ploeg.

Cécile de France, die geboren is in Namen, werd dan weer beloond voor haar rollen in films als "L'Auberge espagnole" en "Les Poupées russes" en voor haar César-nominaties voor beste actrice.

In totaal kregen 21 mensen een ereteken op de ceremonie die vandaag plaatsvond in Namen. Verder vielen onder meer nog CEO's François Blondel (KitoZyme) en Salvatore Curaba (EASI), triatleet Alexandra Tondeur en pâtissier en chocolatier Jean-Philippe Darcis die eer te beurt.

bron: Belga