'Skip-care' is de nieuwste skincare trend

'Skip-care' is de nieuwste skincare trend

Ingekorte routine

'Skip-care' ontstond in Korea en wil bewijzen dat je ook met minder stappen een stralende huid kan krijgen. Sterker nog: voor velen betekent het zelfs dat je op die manier betere resultaten bekomt. Door je te beperken tot enkele essentiële ingrediënten voorkom je dat je huid overladen wordt met overbodige producten. Want ja, er bestaat zoiets als te veel huidverzorging.

Persoonlijke touch

Natuurlijk zijn er enkele dingen waar elke huid baat bij heeft. Reiniging en hydratatie moeten altijd deel uitmaken van je routine. Dagelijks hoopt er zich heel wat vuil op op je huid. Denk maar aan luchtvervuiling, make-up of bacteriën van je smartphone. Zeker in de winter heeft je huid bovendien nood aan wat extra vochtinbreng; de verwarming droogt de lucht namelijk sterk uit. Voor de rest is het aan jou om te ondervinden wat jouw huid nodig heeft. Voor sommigen is dat vitamine C, voor anderen is een goede scrubbeurt onmisbaar. Vergeet tijdens je zoektocht niet dat veel producten tegenwoordig meerdere dingen combineren.

Tijd om te wennen

Om jouw ideale routine te bepalen, is wat experimenteren essentieel. Meestal heeft je huid twee weken nodig om te wennen aan nieuwe skincare. Op de lange termijn zal 'skip-care' een boost geven aan je huidje, dus het is de aanvankelijke extra moeite meer dan waard.