Six Flags en Samsung slaan de handen in elkaar voor nieuwe rollercoaster

Six Flags en Samsung slaan de handen in elkaar voor nieuwe rollercoaster

Het pretpark bouwt hiervoor geen nieuwe rollercoasters, maar maakt gebruik van twee bestaande attracties. Het project heet The New Revolution Galactic Attack en biedt een game-achtige ervaring. “Inzittenden moeten beslissingen maken die hun score op het einde van de rit kunnen beïnvloeden”, zeggen de bedrijven.

Virtual reality

Vooraleer de bezoekers in de achtbaan stappen, krijgen ze uitleg over de VR-headset. Eenmaal ze ingestapt zijn, krijgen ze een scherm te zien met hun wapenstatus, tijdscodes en een timer. Ze kunnen wel nog de werkelijkheid zien, maar die blijft niet gedurende de hele rit zichtbaar.

Bovenop de achtbaan komt een gigantische wormhole in zicht. Wanneer de rollercoaster op topsnelheid vertrekt, wordt alles ineens virtual reality. Dan zie je drones die laserschoten lossen en projectielen die je om de oren vliegen. Vervolgens komen de inzittenden voor drie keuzes te staan met elk hun eigen einde. De keuze die de bezoeker maakt, bepaalt de score op het einde van de rit.

De ervaring komt op 20 februari naar Six Flags Discovery Kingdom dichtbij San Francisco en op 26 februari naar het pretpark van Los Angeles.