Sirris opent technologische hub in Luik

Sirris opent een technologische hub in Luik. Het kenniscentrum van de technologische industrie investeert 850.000 euro in zes laboratoria. De Product Development Hub moet uitgroeien tot een technologisch ontmoetingspunt waar bedrijven geconnecteerde producten ontwikkelen en industrialiseren. Dat maakt Sirris dinsdag bekend. Het kenniscentrum Sirris investeert in geavanceerde apparatuur voor de laboratoria en een team van twintig experten. De Product Development Hub ondersteunt bedrijven in de ontwikkeling van nieuwe producten en helpt hen om snel prototypes te ontwerpen die klaar zijn om te industrialiseren. De hub focust zich op drie domeinen: lichte, kleine en geconnecteerde producten.

De zes laboratoria werken op een geïntegreerde manier samen. Compacte en slimme producten krijgen vorm met 3D-ontwerpen en digitale modellering. Prototypes worden tastbaar door machinale bewerkingen. De hub onderzoekt rationeel materiaalgebruik en innovatieve technologieën voor productontwikkeling in plastic.

De begeleiding van bedrijven loopt door het volledige productieproces. Sirris investeerde in een aantal productiemiddelen, materiaal en werktuigen. De hub krijgt binnenkort de eerste machine om microproducten te printen in 3D. Die werd speciaal ontwikkeld op vraag van het kenniscentrum.

"Het profiel van de actieve ondernemingen in Wallonië evolueert. Bedrijven zullen hun productieproces constant moeten verbeteren. Hun producten en methodes moeten ze blijven heruitvinden", zegt René Branders, voorzitter van Sirris.

bron: Belga