Sir David Attenborough (93) wil een clubhit lanceren

Sir David Attenborough (93) wil een clubhit lanceren

Op 93-jarige leeftijd voelt Sir David Attenborough zich jonger dan ooit. Al decennialang wordt de bioloog geroemd voor de verschillende natuurdocumentaires die hij voor de BBC filmde. Tijdens een van die producties maakte de Britse televisiemaker een opname van een traditionele plaatselijke muziekstijl. Dat muziekfragment wil hij nu omtoveren tot een "clubwaardig Ibiza-nummer" met de hulp van een dj.

Gamelanmuziek 

Attenborough legde de veldopname vast tijdens zijn zoektocht naar een komodovaraan voor de documentaire 'Zoo Quest' die in 1954 werd uitgezonden op de BBC. Zijn opname zou destijds dienen als achtergrondmuziek voor de serie. Het gaat om melodieën van de gamelanmuziek, een traditionele muziekstijl die onder meer in Bali, Java en Lombok te horen is. De Brit nam op zijn vele reizen altijd een muziekrecorder mee om lokale muziek en geluiden op tape te kunnen vastleggen.

Trance

Attenborough hoopt de drie minuten durende opname van de gamelanmuziek te mixen met trance. Zo wil hij de jongere generaties in contact brengen met de inheemse muziek van Indonesië. De Brit organiseert nu een wedstrijd om iedereen de kans te geven een remix te maken. Alle inzendingen worden beoordeeld door een panel waarin de Brit zelf ook zetelt. De juryleden selecteren zes finalisten van wie het publiek de winnaar mag kiezen.