Sinterklaas vieren doe je zo!

Sinterklaas vieren doe je zo!

shopping centers is het feest in volle gang. Ben jij de sint met zijn pieten al eens tegengekomen? Kruip zelf ook in de huid van de hulpsint en maak deze sinterklaasperiode onvergetelijk voor de kinderen met deze toffe tips.

Bakpiet

Kies er dit jaar eens voor om je eigen pepernoten te bakken. Met deze heerlijke geur in huis ruik je letterlijk de sinterklaassfeer. Bovendien is pepernoten bakken helemaal niet moeilijk. Zoek een makkelijk recept op internet, koop de ingrediënten en het bakfeest kan beginnen. Wil je eens iets anders dan pepernoten? Bak dan eens een speculaaspop.

Dansen met Sint

Ieder jaar worden er veel nieuwe sinterklaashits gemaakt. Oudere liedjes zoals ‘Sinterklaas kapoentje' zijn leuk, maar kinderen gaan pas echt los op de liedjes van K3 of de nummers uit de sinterklaas top 50 op Spotify of van de sinterklaasradio.

Amerigo op het witte doek

De sinterklaasfilm van dit jaar is bijzonder grappig, en niet alleen voor kinderen. De hoofdrol wordt niet gespeeld door de sint of zijn pieten, maar door Amerigo. Het paard van Sinterklaas kan praten en dat zorgt voor spannende en hilarische situaties. Bekijk de trailer en koop tickets voor een uitje naar de cinema. Blijf je liever thuis? Struin dan YouTube eens af voor toffe sintvideo's.

Verkleden als Sint of Piet

Omdat Sint en Piet de grote idolen van ieder kind zijn, is een verkleedpartijtje natuurlijk het allertofst. Voor een tientje heb je bij verschillende aanbieders al een leuk sint- of pietenpak.

Lekker knutselen

Je kunt natuurlijk een sint- of pietenoutfit kopen, maar zelf knutselen is misschien nog wel plezanter; samen gezellig aan tafel met de zelfgebakken pepernoten en een sinterklaasmuziekje op de achtergrond. Online vind je genoeg knutselideeën om zelf een zwarte pietenmutsje of mijter van de sint na te maken.

Pietendiploma

Kinderen die zoet zijn geweest, kunnen op voor een pietendiploma. Laat ze de mooiste veer op hun pietenmuts zetten en maak de woonkamer vrij voor een paar zotte opdrachten. Laat ze bijvoorbeeld pakjes in een zelfgemaakte stoomboot mikken, koprollen maken en als je dit oké vindt, kun je zelfs de bank op z'n kop zetten om een waar dak na te bootsen waar ze overheen moeten lopen. Je kunt het zo gek niet bedenken. Uiteraard worden ze aan het einde beloond met een echt pietendiploma.

Pintje voor Zwarte Piet

Na hard werken voor het pietendiploma kunnen de kleine pietjes natuurlijk niks anders dan lekker vroeg in slaap dommelen. Laat ze voor het slapengaan nog even een lekker pintje bij hun schoentje zetten voor de echte Zwarte Piet, zodat ook zijn sinterklaasfeest nog toffer wordt.