Sint-Truiden krijgt grootste festivalterrein van Vlaanderen

door
Belga
Leestijd 1 min.

Het voormalige militaire vliegveld van Brustem kan vanaf volgend jaar als festivalterrein gebruikt worden. Dat schrijven Het Laatste Nieuws en de Mediahuis-kranten, en wordt door burgemeester Veerle Heeren (CD&V) aan Belga bevestigd. Met 90 hectare - oftewel 120 voetbalvelden - zou het terrein in Brustem het grootste festivalterrein in Vlaanderen worden. Het zou zelfs meer dan drie keer zo groot worden als dat in Werchter. Bovendien ligt het terrein vlakbij het centrum van Sint-Truiden, waardoor de hele stad en de verenigingen van Brustem mee kunnen profiteren.

Het festivalterrein maakt deel uit van een nieuw ruimtelijk uitvoeringsplan, dat de oude vliegbasis in Brustem moet herwaarderen. "Het gehele gebied van 280 hectare krijgt een multifunctionele invulling", zegt burgemeester Veerle Heeren (CD&V). "Daarbij ligt de nadruk op recreatie, militaire verankering, landbouw, natuurbehoud en economische ontwikkeling."

Op het terrein zou twee keer per jaar een grootschalig evenement kunnen doorgaan. De festivals die in de buurt georganiseerd worden - Rock Werchter en Pukkelpop - zouden voorlopig geen verhuisplannen hebben. "We moeten eerst het openbaar onderzoek afwachten. Pas daarna kan bekeken worden wat er kan", stelt Heeren. "De mogelijkheden rond recreatie zullen enkel kunnen mits goede afspraken en zeer beperkt in de tijd."

bron: Belga