Sint-Lievens-Houtem kondigt rampenplan af door wateroverlast en modderstromen

door
Belga
Leestijd 1 min.

In het Oost-Vlaamse Sint-Lievens-Houtem is woensdagavond het gemeentelijk rampenplan van kracht na wateroverlast en modderstromen door het hevige regenweer. Dat melden de hulpdiensten en het gemeentebestuur. De toestand is wel onder controle, zegt burgemeester Lieven Latoir. Het gemeentelijk rampenplan werd rond 20.10 uur afgekondigd. Verschillende straten staan blank en zijn volledig afgesloten voor alle verkeer. De brandweer probeert het water weg te pompen maar de opkuiswerken zullen nog enkele uren duren.

"Rond 19.30 uur was er een wolkbreuk die maar een twintigtal minuten duurde, maar ze was bijzonder hevig", zegt burgemeester Latoir. "Op verschillende plaatsen was er wateroverlast en stonden wegen blank. Omdat we een hellend gebied zijn, kwamen er ook modderstromen van de landerijen. We kregen heel wat oproepen binnen en hebben beslist om het gemeentelijk rampenplan af te kondigen."

Onder meer de N462, het Marktplein, de Edgard Tinelstraat en de straten Polbroek en Espenhoek werden getroffen. "Het water is rap weggetrokken maar de modder opruimen zal nog veel werk kosten, vooral langs de N462. Met het rampenplan konden we de hulpverlening beter regelen en hulp krijgen van de korpsen van politie en brandweer van nabije zones. Er zijn ook een paar tientallen woningen getroffen", zegt de burgemeester.

De opkuiswerken duren vermoedelijk tot na middernacht. Het rampenplan blijft voorlopig van kracht in Sint-Lievens-Houtem. Bewoners kunnen terecht op het noodnummer 053/60.72.46.

bron: Belga