Sinksenfoor wellicht geen topeditie door regenweer

In Antwerpen wordt zondag een punt gezet achter vijf weken Sinksenfoor. Voor exacte bezoekerscijfers is het nog wat vroeg, maar wellicht wordt het geen topeditie. Grote spelbreker was het regenweer. "Van de 37 dagen Sinksenfoor was het slechts zes dagen mooi weer", zegt Hendrik Heiremans van het kabinet van bevoegd schepen Ludo Van Campenhout. "Positief is wel dat de naambekendheid van de nieuwe locatie aan het toenemen is."

De Sinksenfoor vond dit jaar voor de tweede keer plaats op de site Spoor Oost in Borgerhout, na de verplichte verhuis van de Gedempte Zuiderdokken. Vorig jaar viel de belangstelling tegen, ondanks een promocampagne van de stad. Daarom werden er nu meer randactiviteiten voorzien, zoals kinderanimatie, het EK voetbal op groot scherm en muziekoptredens van onder meer Regi, Ian Thomas en de Romeo's.

Het openingsweekend lokte 130.000 bezoekers en ook het weekend van 4 en 5 juni was een topper. Of het verhoopte miljoen bezoekers bereikt wordt, zal pas in de loop van volgende week duidelijk worden.

Zondag belooft alvast een topdag te worden. Niet alleen zijn de weergoden de Sinksenfoor eindelijk nog eens goedgezind, maar ook de kortingen van de Big Bang zorgen voor een drukke laatste foordag.

bron: Belga