Sinksenfoor strandt op 566.100 bezoekers door regenweer

Sinksenfoor strandt op 566.100 bezoekers door regenweer

De Antwerpse Sinksenfoor heeft tijdens zijn tweede editie op de site Spoor Oost in Borgerhout gemiddeld 15.300 bezoekers per dag gelokt, ofwel iets minder dan de 16.600 van vorig jaar. Dat heeft de organisatie vandaag bekendgemaakt. Het totaal aantal bezoekers over de 37 dagen heen komt daarmee op zowat 566.100 te staan. Dat is een pak minder dan het verhoopte miljoen bezoekers. Aangezien de oorzaak vooral in de overvloedige regenval gezocht wordt, lijken de foorkramers de verhuis naar Spoor Oost volgend jaar echter toch een nieuwe kans te zullen geven. De Sinksenfoor duurde dit jaar slechts iets meer dan vijf weken in plaats van zeven weken in 2015, maar toch leidde dat niet tot een hoger gemiddeld bezoekersaantal per dag. Met 31 dagen regenweer op 37 dagen kermis is dat volgens de foorkramers niet verwonderlijk. De initiatieven die ze samen met de stad namen om meer publiek te lokken, worden zelfs positief geëvalueerd.

"De optredens en het festivalgevoel hebben voor extra animatie en bezoekers gezorgd", klinkt het vandaag in een mededeling. "Er waren ook fantastische piekdagen, waaronder het Pinksterweekend (drie dagen) met 130.000 bezoekers en de laatste zondag met 40.000 bezoekers."

De Sinksenfoor blijft volgens de organisatoren "een van de belangrijkste culturele happenings in Antwerpen" en het publiek "weet intussen dat de foor op Spoor Oost staat". De foorkramers stellen dat er volgend jaar opnieuw extra randactiviteiten zullen worden georganiseerd.

bron: Belga