Sinds 26 oktober regent het in dit Welshe dorpje

Sinds 26 oktober regent het in dit Welshe dorpje

Groot-Brittannië kreeg de afgelopen periode te maken met stevige regenval, met ernstige overstromingen in het noorden van Engeland als gevolg. Dankzij de hoge ligging van Eglwyswrw overstroomd het dorp niet, maar dat is zowat de enige meeval die de inwoners met het weer hebben. Bijna tachtig dagen lang regende het in het dorp.

De constante neerslag begint zijn tol te eisen op de inwoners. "De regen neemt Bijbelse proporties aan. Bijna tachtig dagen lang staan de hemelsluizen open dus volgens Bijbelse logica hebben we twee arken nodig", getuigt John Davies aan Wales Online. "Zowel fysiek als mentaal begint dit op de mensen te wegen", aldus de 52-jarige landbouwer.

Tachtig regendagen is zelfs in het Verenigd Koninkrijk ongewoon, al is het niet genoeg voor een record. Tussen 12 augustus en 8 november 1923 regende het immers 89 opeenvolgende dagen in Eallabus in Schotland. Bovendien ziet het er naar uit dat de inwoners van Eglwyswrw zich niet zullen kunnen troosten met het record. De verwachte winterprik zal tegen het weekend de hemelsluizen doen sluiten boven Eglwyswrw.