Shoppingtips voor DIY'ers

Shoppingtips voor DIY'ers

1. Levi's blaast 145 kaarsjes uit

Dit weekend viert de iconische 501 jeans van Levi's z'n 145ste verjaardag. Het model werd in de loop der jaren naar hartenlust gescheurd, veranderd en gecombineerd, maar de perfecte pasvorm is altijd constant gebleven. Reden genoeg voor het merk om een dag vol workshops te organiseren in de winkel op de Antwerpse Meir. Zo kan je er je jeans personaliseren onder deskundige begeleiding van de Brusselse Art Direct en producer Nico Bellagio.

Levi's Store, Meir 83, Antwerpen

2. Terug in de tijd

Bokrijk is niet alleen een openluchtmuseum voor kinderen, ook volwassenen kunnen er hun ei kwijt bij de BKRK Textiel expositie. De tentoonstelling en de bijbehorende collectie is gecureerd en uitgetekend door ontwerper Tim Van Steenbergen, die zijn inspiratie gehaald heeft uit de plattelandskledij van vroeger. Daarnaast kan je er ook zelf aan de slag. Zo kan je bijvoorbeeld je eigen rugzak of totebag bedrukken of een workshop juweelweven volgen.

bokrijk.be/nl/bkrk

3. Liefde voor eigen land

Foto R.V.

Het Belgische label Red Juliet bouwt zijn eigen flagshipstore in hartje Antwerpen. Bedoeling is dat de winkel een verzamelplatvorm wordt waar ook andere lokale ontwerpers en jonge merken de kans krijgen om zich te bewijzen. Local Collab, zoals het initiatief gedoopt werd, opent op 7 juni de deuren in de Lange Koepoortstraat in Antwerpen. Dan zal je er designs van onder meer Abelone Wilhelmensen, NimZu en Mon Col Anvers kunnen shoppen.

Lange Koepoortstraat 78, Antwerpen