Shell wil tankstations uitrusten met laadpunten voor elektrische wagens

Shell wil tankstations uitrusten met laadpunten voor elektrische wagens

Het Brits-Nederlandse olieconcern Shell wil dit jaar starten met het installeren van laadpunten voor elektrische wagens aan zijn tankstations. Het bedrijf wil in eerste instantie in tankstations in Groot-Brittannië en Nederland laadpunten installeren, zo zegt topman John Abbott vandaag in de Financial Times. Nadien kunnen andere landen volgen. Abbott rekent op een grote vraag naar elektrische laadinfrastructuur vooral in stedelijke gebieden. In Groot-Brittannië wil Shell hiermee "vrij snel" van start gaan. Hoeveel tankstations met de laadpunten uitgerust worden, wou Abbott niet kwijt.

Elektromobiliteit geldt als een groot gevaar voor de olieconcerns, aangezien het autoverkeer een van de grootste verbruikers is van fossiele brandstoffen. Abbott gaat er evenwel vanuit dat de overgang van verbrandingsmotoren naar elektrische motoren nog decennia in beslag zal nemen.

Naast hun geringe autonomie en hoge aankoopprijs geldt het ontbreken van laadinfrastructuur als struikelblok voor de doorbraak van de elektrische auto.

Ook concurrenten van Shell willen laadpunten aanbieden, zoals onder andere het Franse Total. Ook de autobouwers Daimler, VW, BMW en Ford plannen een gezamenlijke uitrol van duizenden laadpunten langs Europese autosnelwegen in de komende jaren.

bron: Belga