Shazam scant nu ook posters en andere afbeeldingen

Shazam scant nu ook posters en andere afbeeldingen

Shazam, de app die onbekende liedjes kan herkennen, breidt uit. Nu kan het ook afbeeldingen herkennen en er details over weergeven.

Met 'Shazam Visual' hoef je gewoon je smartphonecamera te richten op een poster of een illustratie. De app herkent de inhoud van de afbeelding en bezorgt ons exclusief nieuws over het beeld.

Om gebruik te maken van de nieuwe mogelijkheid moet de nieuwste iOS- of Androidversie worden gedownload en geïnstalleerd. Wanneer dat gebeurd is, zal een icoon van een camera verschijnen in de linkerbovenhoek van de app.

Let wel, niet elke afbeelding kan worden gescand. Enkel diegene die een QR-code of het logo van Shazam bevatten, kunnen herkend worden door de app. Bovendien moet de foto minstens 10 tot 18 centimeter groot zijn.

Voldoet een poster van een film bijvoorbeeld aan al deze vereisten, dan kan het scannen ervan leiden tot een filmpje met een trailer van de film. Of het scannen van een advertentie met de juiste eigenschappen, kan ons toegang verlenen tot het bestellen van tickets voor het gepromootte evenement.

Tot slot kunnen ook magazines en kranten gescand worden als ze de juiste labels bevatten. Zo kunnen lezers gerelateerde artikels vinden of een lange onlineversie van een artikel bekijken.

De technologie doet denken aan het scannen van een QR-code, maar het hoofd van Shazam gelooft dat de samenwerking met verschillende grote merken hun uitbreiding succesvol zal maken. "Mensen gebruiken onze app meerdere malen per dag. Of je nu thuis bent of in een bar, Shazam Visual verhoogt de mogelijkheden die mensen hebben met deze app", klinkt het.