Sharapova vraagt geen wildcard aan voor hoofdtabel Wimbledon

Sharapova vraagt geen wildcard aan voor hoofdtabel Wimbledon

Maria Sharapova zal zich via de kwalificaties trachten te plaatsen voor Wimbledon. De Russin, die aan de weg terug timmert na een dopingschorsing, laat op haar website weten dat ze geen wildcard voor de hoofdtabel zal aanvragen. Voor 'MaSha' aan de kwalificaties begint, speelt ze het grastoernooi van Birmingham (17-25 juni). Daarvoor kreeg zij, in tegenstelling tot Roland Garros waar Sharapova niet welkom is, een uitnodiging van de organisatie.

"Het was een van mijn favoriete toernooien als jonge speelster en ik ben heel dankbaar en opgewonden dat ik er mag aantreden", zegt Sharapova, die vervolgens bevestigt de kwalificaties van Wimbledon te zullen spelen. "Dankzij mijn verbeterde ranking na de drie toernooien sinds mijn terugkeer, zal ik ook de kwalificaties van Wimbledon in Roehampton spelen. Ik zal geen wildcard voor de hoofdtabel aanvragen", luidt het.

Over de dijblessure die haar dinsdag deed opgeven in Rome, zegt Sharapova dat ze "al begonnen is met een behandeling". "Ik start mijn voorbereiding zodra ik mij beter voel", besluit de Russin, die in 2004 op amper 17-jarige leeftijd Wimbledon won.

bron: Belga