Shakhtar-coach Mircea Lucescu verwacht moeilijk wedstrijdbegin tegen Anderlecht

door
Belga
Leestijd 2 min.

Shakhtar Donetsk is vastbesloten om zich ten koste van Anderlecht voor de kwartfinales van de Europa League voetbal te plaatsen. De sterke Oekraïners verdedigen morgen in de terugwedstrijd bij de laatste zestien een 3-1 voorsprong uit de heenmatch van vorige week in Lviv en zijn klaar voor de strijd. Dat verklaarde coach Mircea Lucescu aan de vooravond van het treffen tussen beide teams in het Constant Vanden Stockstadion. Shakhtar was in de heenmatch vooral in het tweede deel van de eerste helft ijzersterk, kwam 2-0 voor en had voor de pauze nog meer kunnen scoren. Na rust incasseerde het een tegentreffer van Frank Acheampong, daarna zorgde Eduardo voor de 3-1. "Nu spelen we nog een lastige wedstrijd op verplaatsing, maar mijn ploeg kan zulke situaties wel aan", stelde Lucescu. "Het thuispubliek kan Anderlecht steunen en vooruitstuwen, maar anderzijds kan dat ook extra druk met zich meebrengen voor de Brusselaars", oordeelde de 70-jarige Roemeen. "We kunnen ons aan een moeilijk wedstrijdbegin verwachten en dat weten mijn spelers ook. Het is aan ons om geduldig te blijven en onze kansen te grijpen", stelde 'Il Luce', die in het seizoen 1989-'90 als speler met Dinamo Boekarest nog (naar eigen zeggen onterecht) van Anderlecht verloor in de halve finales van de Beker der Bekerwinnaars. "Ik heb respect voor Anderlecht, ook omwille van de traditie en de geschiedenis van de club, maar nu is het het moment voor Shakhtar".

De club uit Donetsk leed afgelopen weekend in competitieverband een pijnlijke (en zeldzame) 4-1 nederlaag bij Dnipro Dnipropetrovsk. Lucescu gaf toen enkele spelers rust, hun vervangers deden het niet allemaal even schitterend. "Ik gunde een paar spelers rust, maar tegen Dnipro zijn er onvergeeflijke fouten gemaakt. We moeten die wedstrijd nu vergeten en aan Anderlecht denken. Morgen ga ik mijn best mogelijke opstelling aan de aftrap brengen", klonk het bij Lucescu.

Morgen kan de T1 van Shakhtar opnieuw op zijn (in de heenmatch geschorste) Oekraïense international Taras Stepanenko en op smaakmaker Taison rekenen. De Braziliaan, goed voor het openingsdoelpunt tegen de Brusselaars, miste wegens een blessure de tweede helft tegen Paars-Wit, maar is klaar voor de strijd. "Ik ben blij dat zij opnieuw beschikbaar zijn. Taison is iemand die de leider van ons aanvallend compartiment kan zijn, hij is heel belangrijk voor ons."

bron: Belga