‘Sex and the City'-schoen komt naar België

‘Sex and the City'-schoen komt naar België

De multimerkenboetiek op de Antwerpse Frankrijklei is daarmee het eerste en het enige adres dat Manolo Blahnik verkoopt in Vlaanderen. De eerste lading schoenen zal de lente- en zomercollectie van 2016 bevatten.

Inspirerend Spanje

Voor deze collectie heeft Blahnik zich laten inspireren op de traditionele klederdracht in Spaanse steden als Salamanca en Segovia, zomerse stofjes en geometrische vormen.

Foto's R.V.

Blahink's gelijknamige label kwam in 1972 van de grond, maar de 72-jarige haute couture ontwerper werd pas dankzij Carrie Bradshaw bekend bij het grote publiek. Het aan kledij en schoenen verslingerde hoofdpersonage kocht zes seizoenen lang aan de lopende band schoenen van het Spaanse label.

Prijzige pareltjes

In de wereld van de luxemerken is hij ongetwijfeld een van de meest vermaarde meesters in het vak, die zich steeds laat inspireren door architectuur, kunst, film en literatuur. Zijn ontwerpen hebben een erg uitgesproken stijl, die door kenners al van ver te herkennen is. Helaas betaal je daar ook wel een flinke duit voor. Prijzen variëren van 500 euro tot over de 1.000 euro.