Sevilla onklopbaar in Europa League

Sevilla onklopbaar in Europa League

Het enige wat tussen Sevilla en een derde opeenvolgende titel stond, was het voetbalbeest Jürgen Klopp en zijn Liverpool. The Reds hadden de titel nodig om een ondermaats seizoen volledig te redden.

De partij startte met een kleine belegering van het doel van Simon Mignolet. Liverpool had een kwartier nodig om warm te draaien, maar op het halfuur brak de wedstrijd open. Sturridge maakte ruimte voor zichzelf in het strafschopgebied en krulde de bal prachtig met de buitenkant van de linkervoet in doel. De Engelse druk nam niet meer af, maar scoren lukte niet meer. Sevilla ging de kleedkamer in met werk voor de boeg.

Spaanse furie

De Andalusiërs startten als bezetenen aan de tweede helft. De bal rolde nog geen tien seconden of Gameiro prikte een voorzet al voorbij Mignolet. De daaropvolgende dominantie van Sevilla was bij momenten oogverblindend mooi. Getuige daarvan was het tweede doelpunt: een aaneenschakeling van haarscherpe passes, die uitmondden in een plaatsbal van Coke (foto). Liverpool gokte met de inbreng van Origi, maar net op dat moment sloeg Coke opnieuw toe. De bal kwam met een gelukje bij hem en hij fusilleerde Mignolet. Benteke werd ingebracht als laatste troef, maar tevergeefs. Sevilla overrompelde Liverpool in de tweede helft en wint zijn derde Europa League op rij.

Foto AFP / M. Buholzer