Serio Herman opent luxefrituur in Antwerpen

Serio Herman opent luxefrituur in Antwerpen

Met zijn luxefrituur Frites Atelier in Den Haag gooit hij al enkele maanden hoge ogen bij de noorderburen. De frietsauzen worden er geserveerd in keramische potten en de frieten zelf zijn het resultaat van anderhalf jaar experimenteren.

Dat het concept aanslaat, wordt bewezen door de razendsnelle uitbreiding van het aantal zaken. Alleen al in Nederland komen er dit jaar nog vier luxefrituren bij. In ons land plant de topchef zijn eerste filiaal in Antwerpen, dat nog voor het einde van dit jaar de deuren opent.

“Het is geen achtgangendiner, maar ook een bakje friet kan top zijn”, vertelt de topchef. “Ik vind het sympathiek dat ik een topproduct kan aanbieden voor minder dan vijf euro. En als je binnenkomt, moet je ook geprikkeld worden door wat je ziet, dat maakt het uniek.”

In de luxefrituren wordt alleen met Zeeuwse aardappelrassen gewerkt. Voor een pak friet moet je tussen de 3,50 en de 6 euro neertellen. Verder staan er ook groentegerechten op het menu, die tussen de 5 en 7,50 euro kosten.De locatie en startdatum van de Antwerpse luxefrituur zijn nog niet bekend. Ook voor de naam is het nog even afwachten.