Serie A - AC Milan verslaat Juventus na strafschoppen en pakt Italiaanse Supercup

AC Milan heeft vrijdag in het Qatarese Doha voor de zevende keer in de clubgeschiedenis de Italiaanse Supercup gewonnen. De 'Rossoneri' versloegen landskampioen en bekerhouder Juventus na strafschoppen (4-3). Na de reguliere speeltijd stond het 1-1, in de verlengingen werd niet meer gescoord. Juventus, dat vorig seizoen in de bekerfinale met 1-0 te sterk was voor AC Milan, kwam na een kwartier op voorsprong via Chiellini. De centrale verdediger tikte na een hoekschop het leer in één tijd tegen de netten. Bonaventura kopte overhoeks de Milanezen in de 38e minuut langszij. Na de pauze konden beide ploegen het verschil maken, maar de kansen werden de nek omgewrongen. Romagnoli kopte voor Milan tegen de lat en aan de overzijde stuitte Khedira op doelman Donnarumma. Carlos Bacca (ex-Club Brugge) kreeg nog twee goede kansen, maar miste eerst het doelkader en kopte nadien van dichtbij op keeper Buffon. Juve dreigde zonder succes via Gonzalo Higuain en invaller Dybala. Ook in de verlengingen veranderde er niets aan de score. Chiellini redde van de lijn op een poging van Bacca. Juve trof in de slotminuut wel raak via Evra, maar de Franse verdediger stond buitenspel.

Strafschoppen moesten soelaas brengen en daarin trok AC Milan aan het langste eind. Buffon, die zijn zeshonderdste wedstrijd speelde voor de Oude Dame, stopte de eerste strafschop van Lapadula. Mandzukic en Dybala misten voor Juve, waarna Pasalic de beslissende elfmeter scoorde. Voor de 'Rossoneri' is het de eerste prijs sinds 2011. Toen veroverde Milan de landstitel en de Supercup.