Serena Williams maakt rentree in Abu Dhabi

Serena Williams maakt rentree in Abu Dhabi

De Amerikaanse tennisster Serena Williams (WTA-22) zal haar racket opnieuw uit de kast halen voor het Mubadala World Tennis Championship, een exhibitietoernooi dat tussen 28 en 30 december in Abu Dhabi wordt gespeeld. Dat kondigde de organisatie zondag aan. Williams beviel op 1 september van haar dochtertje Alexis Olympia. In januari won ze, met Alexis Olympia al in de buik, voor de zevende maal het Australian Open, en dat was meteen ook het einde van haar seizoen. Op 15 november trouwde de 36-jarige tennisster met mede-oprichter van Reddit Alexis Ohanion.

"Ik ben verheugd dat ik mijn terugkeer op het veld in Abu Dhabi kan maken," verklaart de voormalige nummer een van de wereld op de toernooiwebsite. "Het Mubadala World Tennis Championship stond lange tijd symbool voor de start van het seizoen bij de mannen. Ik blij dat ik de eer krijg om als een van de eerste vrouwen deel te nemen."

Williams zal het op 30 december opnemen tegen de 20-jarige Letlandse Jelena Ostapenko (WTA-7). De winnares van Roland-Garros speelde nooit eerder tegen Serena Williams. In januari zal Williams tijdens het Australian Open een gooi doen naar haar 24e grandslamtitel. Daarmee zou ze het record van de Australische Margaret Court evenaren.

.

bron: Belga