Serena Williams en revelatie Kiki Bertens strijden om finaleplaats Roland-Garros

door
Belga
Leestijd 1 min.

's Werelds nummer een Serena Williams heeft zich donderdag in Parijs voor de halve finales van Roland-Garros geplaatst. Dat ging niet zonder moeite. De 34-jarige Amerikaanse, titelverdedigster en eerste reekshoofd op het gravel in de Franse hoofdstad, had 2 uur en 10 minuten nodig voor een 5-7, 6-4, 6-1 zege tegen de Kazachse Yulia Putintseva (WTA-60). Om een plaats in de finale neemt Williams het vrijdag op tegen de Nederlandse Kiki Bertens (WTA-58). De 24-jarige toernooirevelatie ontdeed zich in 1 uur en 53 minuten met 7-5 en 6-2 van het Zwitserse zesde reekshoofd Timea Bacsinszky (WTA-9).

Williams gaat voor een vierde zege in Parijs, na 2002, 2013 en 2015. In totaal heeft ze al 21 Grand Slams op haar palmares. Bertens is de eerste Nederlandse tennisster sinds 1977 (Betty Stöve op het US Open), die op een grandslamtoernooi de halve finales bereikt. Bertens heeft twee WTA-toernooien op haar erelijst, Williams zeventig. Williams speelde één keer eerder tegen Bertens. Vorig jaar versloeg ze de Nederlandse in de tweede ronde van het US Open met 7-6 (7/5) en 6-3.

In de andere halve finale staat het Spaanse vierde reekshoofd Garbine Muguruza (WTA-4) tegenover de Australische Samantha Stosur (WTA-24).

bron: Belga