Selfiegekte nu ook achter het stuur

Selfiegekte nu ook achter het stuur

Bestuurders brengen tegenwoordig hun eigen leven en dat van anderen in gevaar door het gebruik van de smartphone achter het stuur. Sterker nog, één op veertien mensen neemt selfies terwijl ze aan het rijden zijn.

Dat blijkt toch in Groot-Brittannië uit een studie van confused.com, een website waarop mensen onder andere verzekeringen kunnen vergelijken. De studie werd afgenomen bij 2.000 Britten. Volgens de studie zetten hashtags zoals #drivingselfie en #drivingselfies aan tot het nemen van de foto's achter het stuur. In Amerika onderzocht NBC de zaak. Zij vonden meer dan drie miljoen foto's onder de hashtags #drivingselfie, #drivingtowork en #hopeidontcrash.

Blijkbaar zullen 18 tot 24-jarigen het snelst naar hun camera grijpen achter het stuur. Dat is verontrustend want jonge mensen zijn sowieso al vaker betrokken bij auto-ongelukken door hun gebrek aan ervaring op de weg.

De Britse vzw Brake, een vzw die zich inzet voor veiligheid op de weg, keurt het gebruik van je telefoon achter het stuur af. De boetes daarvoor liggen in Engeland momenteel tussen 60 en 100 pond. Brake wil dat die boetes omhoog gaan zodat mensen twee keer nadenken voor ze hun telefoon gebruiken terwijl ze rijden.

Tweets about "drivingselfie"