Selfie is gevaarlijker dan een haai

Selfie is gevaarlijker dan een haai

In mei raakte een vrouw zwaargewond toen ze een selfie wilde maken met een pistool in haar hand. Ze schoot zichzelf daarbij per ongeluk door het hoofd. In Spanje overleed in augustus een man die een selfie nam tijdens het stierenrennen. Vorige week nog is een Japanse toerist overleden na een val van de trappen. Hij had geprobeerd om een selfie te nemen met de Taj Mahal op de achtergrond. In totaal heeft de selfiehype dit jaar alleen al twaalf slachtoffers geveld. Op zich geen opzienbarend aantal, maar wel opvallend als je weet dat er dit jaar 'slechts' acht mensen overleden zijn door een aanval van een haai.

Blijkbaar nemen mensen steeds meer risico's om een zo memorabel mogelijke foto vast te leggen, zonder daarbij te letten op de omgeving. Zo zijn vier van de twaalf selfiedoden overleden omdat ze ongelukkig ten val kwamen. Opvallend is dat de tweede belangrijke doodsoorzaak treinen zijn.

Er zijn nog geen statistieken beschikbaar die aantonen dat het aantal selfiedoden per jaar toeneemt, maar het staat wel vast dat het maken van onvergetelijke kiekjes steeds vaker voor gevaarlijke situaties zorgt. Sommige natuurparken hebben zelfs de deuren gesloten omdat toeristen met een beer op de foto willen. En het Russische ministerie van Binnenlandse Zaken heeft een brochure verspreid om mensen te waarschuwen voor het gevaar van selfies. "Mensen die poseren voor een selfie moeten beseffen dat het verzamelen van likes kan leiden tot de dood."

Bron: Mashable