Sekshandel en kindermisbruik: campagnefilmpje om Pornhub offline te halen massaal bekeken

Sekshandel en kindermisbruik: campagnefilmpje om Pornhub offline te halen massaal bekeken

. Pornhub zou bijvoorbeeld niks doen aan de vele filmpjes van verkrachtingen en kindermisbruik die op hun platform te vinden zijn.

De #TraffickingHub-campagne werd enkele maanden geleden al gelanceerd, maar krijgt nu weer momentum door een massaal bekeken filmpje. De campagne is een poging om Pornhub, onderdeel van moederbedrijf Mindgeek, verantwoordelijk te stellen voor de sites medeplichtigheid aan sekshandel, verkrachting en kindermisbruik. Initiatiefneemster Laila Micklewait startte een petitie om de site offline te halen die al meer dan 1 miljoen keer werd getekend.

Medeplichtig

De campagne beschuldigt 's werelds grootste pornosite ervan niks te doen aan filmpjes waarin kinderen en vrouwen worden misbruikt en verkracht. Zo wordt er een geval geschreven van een 14-jarig meisje uit het Amerikaanse Ohio dat onder bedreiging 12 uur lang verkracht werd en waarvan beelden op Pornhub verschenen. Het meisje vroeg de website maandenlang om de beelden offline te halen, maar dat gebeurde pas toen ze een advocaat onder de arm nam die dreigde met legale acties.

Een ander shockerend geval gaat over een 15-jarig vermist meisje dat teruggevonden werd nadat haar moeder een tip kreeg dat beelden waarin ze misbruikt werd te zien waren op Pornhub. Verschillende onderzoeken hebben al uitgewezen dat het niet moeilijk is om snel zulke video's van kindermisbruik op het platform terug te vinden. Als Pornhub geen systeem heeft om hun video's te controleren op leeftijd en toestemming, is het medeplichtig, klinkt het in de video. Bovendien maken ze er ook winst op.

De video werd intussen al meer dan 25 miljoen keer bekeken.