Seks na een ruzie, is dat wel een goed idee?

Heb je wel eens een fikse ruzie met je partner en maak je het daarna weer goed met wat stomende make-up seks? Een Britse relatietherapeute vraagt zich af of dat wel zo'n goed idee is.
door
silke.vandenbroeck
Leestijd 1 min.

Relatietherapeute Annabelle Knight vertelt aan Metro UK dat make-up seks ervoor zorgt dat partners zich weer met elkaar verbonden kan voelen. Maar als je seks als oplossing ziet voor je ruzies, dan moet je toch eens dieper graven naar het onderliggende probleem. (Maar liefst niet in bed.)

Opwindend

“Make-up seks is een fantastische manier om een ruzie te boven te komen, en het kan zelfs erg opwindend zijn”, zegt Knight. “Het helpt je eraan herinneren dat ook al doe je de ander pijn, je bent er toch nog steeds voor die persoon. Het wordt natuurlijk wel gevaarlijk als je in een geweldadige relatie zit.”

Praten

“Je moet echt kijken naar de redenen waarom je zo vaak seks hebt na een discussie. Als je te veel fundamentele problemen ziet, dan is het beter dat je een einde maakt aan de relatie”, aldus de therapeute. “Het is natuurlijk ook belangrijk om veel met elkaar te praten.”