Seagate Game Drive: het perfecte cadeau voor gamers

Seagate Game Drive: het perfecte cadeau voor gamers

Het installeren van games op een console is dan wel een makkie, je hebt er wel veel opslagruimte voor nodig. De nieuwste games worden almaar zwaarder en de harde schijven van de new-gen consoles zijn daar niet tegen opgewassen. Dat is trouwens het grootste punt van kritiek op de PS4 Pro en de Xbox One X, high-end modellen met ocharme 1 TB aan opslagruimte. Games als ‘Call of Duty WWII', ‘Star Wars Battlefront II' en ‘GT Sport' nemen elk ongeveer 60 GB in. Tel daar de onophoudelijke stroom aan steeds zwaardere updates bij, en die harde schijft staat snel vol. Gevolg: je moet geregeld games die je niet zoveel speelt deleten om er nieuwe te kunnen spelen. Tot voor kort was de PS4 nog penibeler: daar kon je niet anders dan de harde schijf te demonteren en te vervangen om de opslagruimte te vergroten. Maar sinds dit voorjaar kan je mits een update simpelweg een externe harde schijf aansluiten.

De meeste modellen zijn compatibel, maar Seagate ontwikkelde er een speciaal voor de PS4. Voor zijn vorige Xbox-modellen koos de fabrikant nog voor flashy groene kleuren, maar deze keer is de Seagate Game Drive voor PS4 (2 TB) een pak discreter. Enkel een donkerblauwe aluminium band rond het toestel verwijst naar de Sony-console.

Dit model wordt van stroom voorzien via de USB 3.0 kabel en kost 119 euro. Dat is 20 euro meer dan een 2 TB USB 3.0 externe harde schijf, maar dat is de prijs die je betaalt voor een toestel in dezelfde kleuren als je console… En je moet je weer een hele tijd geen zorgen maken over welke games je moet deleten om je nieuwste aanwinst te kunnen spelen. Het perfecte cadeau voor gamers!

(tw)