Scooore League - Oostende zet Aalst onder druk met nieuwe thuiszege

BC Oostende heeft zondag op eigen parket met 84-70 gewonnen van Okapi Aalstar in de finale van de play-offs van de Scooore League basketbal, die volgens een best-of-five worden gespeeld. De titelverdediger brengt de tussenstand dankzij de zege op 2-1. Oostende bouwde zijn voorsprong in de Sluyter Arena elk kwart gestaag uit. In het eerste kwart konden de Aalsterse bezoekers de schade beperken tot twee punten: 21-19. Aan de rust leidde de kustploeg met 42-34. Ook in het derde (22-17) en vierde kwart (20-19) kon Aalst, ondanks een knalprestatie van Ioana "John" Tofi (26 punten, 7 rebounds, 9 uitgelokte overtredingen), de kloof niet verkleinen. Bij Oostende lieten vier spelers dubbele cijfers optekenen. De Serviër Rasko Katic was met 19 punten het best bij schot. Quentin Serron (15 punten), de Amerikaan Kyle Gibson (13 punten) en de Servische "Generaal" Dusan Djordjevic (10 punten, 9 assists) deden ook een flinke duit in het zakje.

Woensdag (20u30) kijken beide ploegen elkaar in Aalst in de ogen. Oostende, dat tot dusver nog geen enkele uitwedstrijd kon winnen in deze play-offs, is bij winst zeker van zijn vijfde opeenvolgende landstitel. Aalst heeft een overwinning nodig om een belle af te dwingen. Die eventuele vijfde en beslissende wedstrijd wordt op zaterdag 11 juni (20u30) in Oostende afgewerkt.