Scooore League - Oostende begint met makkelijke zege aan finale play-offs tegen Aalstar

Scooore League - Oostende begint met makkelijke zege aan finale play-offs tegen Aalstar

Oostende is woensdag uitstekend van start gegaan in de finale van de Scooore League basketbal, die volgens een best-of-five gespeeld wordt. De titelverdediger klopte Okapi Aalstar met 77-65. Oostende en Aalst hebben in deze play-offs nog geen thuiswedstrijden verloren. De kustploeg zette die thuisreputatie extra in de verf. In het eerste kwart sloeg de titelverdediger een kloofje van twee punten (17-15). In het tweede kwart (30-18) kon Aalst de Oostendse storm niet weerstaan, waardoor de thuisploeg met 47-33 leidde aan de rust. De laatste twee quarters waren in evenwicht (14-14 en 18-18).

Kyle Gibson werd verkozen tot MVP van de match. De Amerikaan hielp Oostende met 25 punten en 3 assists aan de zege. Ook de Belgian Lions Jean Salumu (13 punten) en Pierre-Antoine Gillet (11 punten, 5 rebounds) en de Serviër Dusan Djordjevic (11 punten) deden aardig hun duit in het zakje. Bij Aalstar lieten vier spelers dubbele cijfers optekenen. De Amerikanen Kyan Anderson (14 punten), Jerime Anderson (13 punten), Abe Lodwick (11 punten) en Ioana 'John' Tofi (10 punten, 7 rebounds) waren samen goed voor 48 van de 65 Aalsterse punten.

De tweede wedstrijd in de finale wordt vrijdag (20u30) afgewerkt in Aalst. Oostende gaat op zoek naar zijn zeventiende landstitel, zijn vijfde op rij. Aalst kroonde zich nog nooit tot Belgisch kampioen.

.

bron: Belga