Schrijf samen de nieuwe Fifty Shades of Grey met Kink

E.L. James schreef haar eerste versie van Fifty Shades of Grey als een Twilight fan-fictie. Nu wil de applicatie Kink hetzelfde bereiken door iPhone-gebruikers samen te laten schrijven.

De app moedigt gebruikers aan om een alias te kiezen en dan mensen uit te nodigen om samen een kortverhaal te schrijven. Beurtelings schrijf je dan een nieuwe alinea met een maximum van 280 tekens.

Een maximum van vier personen kunnen samenwerken aan één verhaal. En die verhalen heb je in drie maten 'micro', waarin iedereen vier keer aan beurt komt, 'standaard' (acht keer) of 'epic' (zestien keer). Als je de upgrade koopt zal je ook afbeeldingen kunnen uploaden in je verhaal.

Je kan je verhalen promoten, maar je kan ook chatten met andere gebruikers. De ontwikkelaar wil het blijkbaar ook verkopen als een verdoken dating app aangezien de beschrijving in de app-store "verleid iemand met je schrijfkunst" luidt.

Als er toch een nieuwe E.L. James oprijst uit de app dan zal die toch eerst de 'terms and conditions' eens moeten lezen. "We will not own the copyright in any of the work you publish individually or in collaboration with any other users of the app..." maar dan volgt het addertje, "You grant the right for us and only us, to use, adapt, publish and sell any work you publish individually or in collaboration with others of the app." Misschien een magere troost, maar Kink zal je wel 20% auteursrechten uitbetalen als het je verhalen verkoopt.