Schotse school met twee leerlingen zoekt leerkracht

Schotse school met twee leerlingen zoekt leerkracht

Ze zoeken een nieuwe onderwijzer voor de school omdat de vorige juf, Jayne Smith, er na drieënhalf jaar mee stopt. Het loon bedraagt 49.133 pond (ongeveer 56.000 euro) en je krijgt er een gratis woning bij. Binnenkort heeft de basisschool wel nog maar één leerling, aangezien er eentje bijna naar het middelbaar gaat.

"Ik had het geweldig naar men zin op Foula", zei Smith aan BBC. "Ik heb daar het gros van mijn tijd als leerkracht doorgebracht met maar één leerling. We hebben samen veel bezocht, het was gewoon briljant."

Wereldwijde interesse

Sollicitanten uit Zuid-Afrika en Azerbeidzjan boden zich al aan voor de job op het einde van de wereld. Het eiland kreeg deze naam omdat het in 1937 de locatie was voor de film 'The Edge of the World'. Momenteel telt de afgelegen plaats maar 32 inwoners.

Een heus avontuur

"De verbinding naar de bewoonde wereld is niet altijd even gemakkelijk en je kan soms weken vastzitten op het eiland", vertelde Smith. Je moet een ferry nemen die twee en een half uur onderweg is om het vasteland te bereiken.