Schot gearresteerd nadat hij hond Hitlergroet aanleerde

Schot gearresteerd nadat hij hond Hitlergroet aanleerde

De 28-jarige man uit Coatbridge wou zijn vriendin eens goed te grazen naam. Volgens de man zegt ze onophoudelijk hoe schattig haar hond Buddha is. Daar zou hij verandering in brengen door de mopshond nazistische streken aan te leren.

Daarom leerde de man twee verkeerde kunstjes aan de mopshond. Telkens hij 'gas the Jews' (vergas de Joden) zegt, springt de hond nu op of richt hij meteen alle aandacht op zijn baasje. Als de Schot 'Sieg Heil' uitspreekt, heft Buddha steeds zijn rechterpootje op, om een soort Hitlergroet te brengen. De man verduidelijkte aan het einde van de video dat hij geen racist is en niemand haat, maar het mocht niet baten. De ordediensten willen duidelijk maken dat beledigend materiaal niet door de beugel kan.

"Beledigend materiaal online plaatsen of op een of andere manier wereldkundig maken, wordt niet getolereerd. De politie zal snel optreden tegen haatmisdrijven die gemotiveerd zijn door kwade wil tegenover een geloof, volk, genderidentiteit, seksuele oriëntatie of handicap", getuigt David Cockburn van de politie van Coatbridge bij The Independent.

"Deze video is online gedeeld en bekeken en heeft uiteindelijk mensen in onze gemeenschap beledigd en gekwetst. Haatmisdrijven hebben geen plaats in Schotland en de politie neemt alle incidenten op dit vlak bijzonder serieus", gaat de man verder.

De arrestatie was niet het eerste probleem dat de man heeft ervaren nadat de video viraal ging. Zo zou hij ontslagen zijn uit zijn functie als medewerker bij een callcenter.

De Schot heeft zich vorige maand al geëxcuseerd tegenover de Joodse gemeenschap en onderstreepte toen nog eens dat hij niemand haat. De video in kwestie staat echter nog steeds online en werd al meer dan één miljoen keer bekeken.