Schoonmakers verwarren straatkunst met graffiti

In Reims hebben schoonmakers per ongeluk een kunstwerk verwijderd. Ze gingen ervan uit dat het illegale graffiti was, maar het werk werd gemaakt door een bekende artiest in opdracht van het gemeentebestuur.
door
Kevin
Leestijd 1 min.

Het gemeentebestuur wou het werk van C215, een bekende Franse graffitikunstenaar, vieren en gaf de artiest daarom de ruimte om vier werken op openbare plekken aan te brengen. De verantwoordelijken van de gemeente gaven echter geen seintje aan de antigraffitidienst. Die dacht dat het gehurkte jongetje illegale graffiti was en besloot de tekening te verwijderen. De andere drie werken werden niet gewijzigd.

C215, ofwel Christian Guémy,  zit echter niet verveeld met de zaak. Hij was verbaasd dat de tekening verwijderd werd door gemeentewerkers terwijl het stadsbestuur hem de opdracht had gegeven. Het bestuur heeft intussen zijn excuses aangeboden. C215 krijgt in maart de kans om meer werk in Reims tentoon te stellen, ook op de plek waar het jongetje verwijderd werd. De artiest zegt wel dat het een ander ontwerp zal worden, omdat hij nooit twee keer hetzelfde werk maakt.

Op de plaats waar het werk van C215 verwijderd werd, heeft iemand nu de ironische boodschap "Not Banksy" gespoten.

Foto: Facebook / C215