Schoonmaakbedrijf poetst gratis voor vrouwen in behandeling

Schoonmaakbedrijf poetst gratis voor vrouwen in behandeling

Het bedrijf wil met dit initiatief de zorgen en het werk van de vrouwen verminderen. Op die manier kunnen ze in die moeilijke periode focussen op hun gezondheid en hun behandeling. De non-profitorganisatie is voorlopig enkel actief in de United States en in Canada.

Het idee van oprichtster Debbie Sardone ontstond bij haar vorige werkgever. Op een dag kreeg ze een telefoontje van een klant die haar zei dat ze niet hoefde te komen omdat ze geen geld had door haar kankerbehandeling. "Toen besefte ik dat zo'n dingen eigenlijk niet door de beugel kunnen. Ik kreeg het idee om zelf iets te ondernemen om al die moedige vrouwen een hart onder de riem te steken", vertelt de oprichtster op Cleaning for A Reason.

In 2005 vertelde Debbie haar idee aan enkele poetsvrouwen op een bijeenkomst van schoonmaakbedrijven.  Ze kon enkele dames overtuigen en ze besloten de handen in elkaar te slaan. Cleaning For A Reaon werd opgericht en kreeg massaal veel donaties.

Het bedrijf wordt gesponsord door enkele bekende schoonmaakmerken en krijgt ook regelmatig donaties van verschillende mensen en instanties.

In al die jaren maakten al 19.500 vrouwen gebruik van de gratis service en werkten maar liefst 1.200 poetsvrouwen mee aan het initiatief.

 

https://www.youtube.com/watch?v=86ZYQV9U_no