Schooldirecteur zoekt grapjas die gestolen beeldhouwwerk na zestig jaar terugbezorgt

Schooldirecteur zoekt grapjas die gestolen beeldhouwwerk na zestig jaar terugbezorgt

De schooldirecteur van de Engelse Hereford Cathedral School ontving een brief van een anonieme grapjas die hem een historisch beeldhouwwerk van de school teruggaf na meer dan vijftig jaar. Na dit incident roept de directeur de schenker op om hem te contacteren.

Het houten versieringselement dat de vorm heeft van een vlam, zou vroeger deel hebben uitgemaakt van een trapleuning van de school. Paul Smith, het schoolhoofd, wil het opnieuw installeren op de originele plaats, maar weet niet waar dat precies is.

In de brief stond te lezen dat de schrijver ervan zo'n 55 of 60 jaar geleden een weddenschap aanging om het voorwerp te stelen. Nu vond hij of zij het terug tijdens een verhuis.

De directeur werd ervan verzekerd dat het voorwerp doorheen de jaren goed verzorgd werd en kreeg een verontschuldiging van de dief.

"We hebben reeds alle trapleuningen van de school bekeken en gezocht naar de juiste, maar tot nu toe hadden we geen geluk. De enige manier om de locatie te vinden, is via ontmoeting met diegene die ze destijds nam. Hij of zij kan ons dan laten zien waar het voorwerp vandaan komt", vertelt de directeur.

De oproep werd in de Engelse stad Hereford gedeeld, in de hoop dat de grapjas nog steeds in deze stad woont.